Precle i miody pod koziołkami

Dzisiaj kończy się Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku. Już po raz szósty impreza odbywa się w Poznaniu na Starym Rynku. Wokół Ratusza rozstawionych jest ponad 120 stoisk polskich i zagranicznych wystawców. Oferują oni nie tylko smakołyki, także zabawki, obrazy oraz biżuterię.

Wydarzenie to przyciąga rzesze smakoszy, którzy, przechadzając się pomiędzy drewnianymi budkami, mają okazję degustować góralskie sery, różnorakie wina, precle, miody. Od piątku na scenie naprzeciwko Ratusza gościli szefowie kuchni poznańskich restauracji oraz autorzy programów kulinarnych.Mieliśmy okazję zobaczyć Krystiana Szopkę z poznańskiego Sheratona, Macieja Kowalaka z restauracji Pod Pretekstem, Szymona Sławińskiego z Kuchni dla Dragona, sushimasterów: Grzegorza Łapanowskiego z Kuchni+ oraz Tomasza Jakubiaka z TVN. Estrada nie pozostawała pusta także wieczorami, zabrzmiały na niej folk, jazz, blues oraz klasyka. Usłyszeliśmy między innymi Kapelę z Orliczka, męski kwartet wokalny Melody Lovers oraz formację Flou.

Fot. Marta Resińska

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*